Translate

luni, 24 noiembrie 2014

Melci fosile Valea Roatei (Nandru) judetul Hunedoara



       In data de 1 noiembrie 2014 am facut o expeditie cu 2 prieteni in judetul Hunedoara.
       Dupa ce am facut o vizita la Castelul Huniazilor sau Corvinilor...am mers spre Valea Roatei in apropiere de satul Nandru care apartine Comunei Pestisiu Mic.
     Acolo curge un parau numit Petac...si e foarte interesant...pentru ca mergand in amonte,poti zari prin apa sau pe mal in pietris: melci fosilizati (Acteonella) din Cretacic,care au milioane de ani vechime...



   



In anul 2017 am mers din nou aici si am urcat mai sus si am descoperit un drum care urca pe munte si acolo toate stancile,chiar si pietrele de pe jos contin acesti melci, numai aflorimente si in stanga si in dreapta. Aici este sursa de fosile:







2 comentarii:

  1. frumos din partea ta ar fi sa predai fosilele gasite la muzeul din deva sau sa le duci in cluj sau bucuresti unde exista specialisti. chiar daca fosilele tale nu sunt foarte vechi totusi ele reprezinta o informatie valoroasa pentru paleontologie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am fost de asemenea acum 3 sau 4 ani pe acea vale și am gasit din acele fosile.
    Pana sa gasesc aceste poze si acest site, nu am stiut ce pot face cu ele, sper ca dumneavoastra sa fi avut sucesul de a le publica într-un muzeu :) daca stiti dumneavoastră ce pot face cu ele va rog contactatima pe adresa de mail: victorcutoi3@gmail.com

    RăspundețiȘtergere